Chipsy jabłkowe z cynamonem

Wszyscy z utęsknieniem wyczekujemy wiosny. Możemy umilić sobie ten czas i wykorzystać końcówkę sezonu grzewczego, by przygotować domowe chipsy jabłkowe. To pyszna i zdrowa przekąska, którą bardzo lubią wszystkie dzieci, które znam. Oczywiście nie jest ona zarezerwowana tylko dla dzieci. Nam, dorosłym też się coś należy 🙂

 
Składniki:

  • słodkie jabłka
  • cynamon cejloński

 
Wykonanie:

  1. Jabłka myjemy i wraz ze skórką kroimy na cienkie plasterki, starannie usuwając gniazda nasienne.
  2. Pokrojone jabłka posypujemy cynamonem.
  3. Na grzejnikach rozkładamy odpowiednio przycięty papier do pieczenia, a na nim układamy ciasno plasterki jabłek. Czas suszenia to 2 dni ( u nas rzadko kiedy udaje się doczekać końca 🙂 ).

 




Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*