Przepisy
Dania główne
Beztłuszczowy stir-fry z pieczarką portobello
Blacha warzyw pieczonych
Bób z szałwią i batatem
Boczniaki z amarantusem
Ciecierzyca ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Dal z soczewicy z kalafiorem i batatem
Fasolka po bretońsku
Fasolka szparagowa z orzechami
Frittata brokułowa
Fusilli z tofu i oliwkami w pomidorach
Kapusta po indyjsku
Leczo vege z tofu
Makaron ryżowy z grzybami shimeji
Naleśniki curry z brokułem i kukurydzą
Naleśniki z soczewicą i kaszą jaglaną
Owsianka z boczniakami i szparagami
Penne z brokułem i kremowym sosem z nerkowców
Pieczarki z soczewicą w kapuście
Pizza z tofu na orkiszowym spodzie
Plasterki batata i ziemniaków zapiekane z makiem
Smażone enoki z quinoa
Tortille z potrawką meksykańską
Warzywne muffinki o smaku pizzy
Zapiekaniec z buraczków i ziaren
Desery
Budyń jaglano-kokosowy z czarną porzeczką
Bułeczki cynamonowe z jabłkami
Chałwa 3 ziarna kakaowa
Chałwa słonecznikowa z pistacjami
Ciasteczka na papierku
Ciasto makowe bez glutenu
Ciasto orzechowe
Gofry dyniowe bez glutenu
Jesienne ciasto z dynią i śliwkami
Kuleczki morelowo-kokosowe
Kuleczki wysoko-odżywcze
Letnia rozkosz jagodowa
Lody z czarną porzeczką
Muffinki bananowe z czekoladą
Mus jabłkowy z orzechami
Pankejki gryczane z musem jabłkowym
Piegowate kokosanki
Placuszki bananowe żytnio-gryczane wg 5 przemian
Pralinki pomarańczowe w czekoladzie
Rogale drożdżowe ze śliwkami
Rogaliki orzechowe z płatków owsianych
Sezamki kokosowe
Szarlotka potrójna
Szarlotka z jaglano-orkiszową kruszonką
Tarta malinowa
Dodatki
Blacha warzyw pieczonych
Ciecierzyca ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Gomasio, czyli sól sezamowa
Hummus probiotyczny z pieczonymi warzywami
Kapusta po indyjsku
Klarowana marchew z cynamonem
Koncentrat bulionu warzywnego
Marchew duszona z czosnkiem i cukinią
Marchewka z groszkiem
Mus jabłkowy z orzechami
Pieczarki z soczewicą w kapuście
Plasterki batata i ziemniaków zapiekane z makiem
Posypka z migdałów, czyli roślinny parmezan
Powidło śliwkowe z chia
Probiotyczna pasta z ciecierzycy oliwkowo-pomidorowa
Probiotyczna pasta z pestek dyni i słonecznika
Probiotyczny twarożek z nerkowców
Przyprawa uniwersalna
Zaczyn na chleb żytni
Lunch box
Bagietki pełnoziarniste
Bułeczki cynamonowe z jabłkami
Bułeczki grahamki orkiszowe
Frittata brokułowa
Granola gryczano-kokosowa
Grissini pełnoziarniste orkiszowe
Hummus probiotyczny z pieczonymi warzywami
Jeżykowe kanapki Gajenki
Kuleczki morelowo-kokosowe
Kuleczki wysoko-odżywcze
Naleśniki z soczewicą i kaszą jaglaną
Pizza z tofu na orkiszowym spodzie
Placuszki bananowe żytnio-gryczane wg 5 przemian
Probiotyczna pasta z ciecierzycy oliwkowo-pomidorowa
Rogaliki orzechowe z płatków owsianych
Sezamki kokosowe
Warzywne muffinki o smaku pizzy
Zapiekaniec z buraczków i ziaren
Napoje
Imbirówka, czyli napój joginów
Koktajl z truskawek na bazie migdałów
Kompot z suszonych moreli i jabłek
Lemoniada
Smoothie odprężające
Zielony koktajl z ananasem i truskawkami
Przystawki i przekąski
Bułeczki cynamonowe z jabłkami
Chałwa 3 ziarna kakaowa
Chipsy jabłkowe z cynamonem
Chleb żytni na zakwasie doskonały
Ciasteczka na papierku
Grissini pełnoziarniste orkiszowe
Hummus probiotyczny z pieczonymi warzywami
Konfitura z żurawiny
Kuleczki morelowo-kokosowe
Kuleczki wysoko-odżywcze
Pankejki gryczane z musem jabłkowym
Probiotyczna pasta z ciecierzycy oliwkowo-pomidorowa
Warzywne muffinki o smaku pizzy
Zupa-krem z batatów z komosą ryżową
Zupa-krem z selera i nerkowców
Sałatki i surówki
Gruszka z orzechami na rukoli
Sałatka włoska
Sałatka z pieczonym burakiem i dressingiem malinowo-balsamicznym
Sałatka z soczewicy i granatu
Selerowa surówka z orzechami i rodzynkami
Śniadania
Bagietki pełnoziarniste
Bób z szałwią i batatem
Bułeczki cynamonowe z jabłkami
Bułeczki grahamki orkiszowe
Chleb żytni na zakwasie doskonały
Congee ryżowe na rosole z kaczki
Frittata brokułowa
Gofry dyniowe bez glutenu
Granola gryczano-kokosowa
Hummus probiotyczny z pieczonymi warzywami
Jaglanka z bananem i jabłkiem wg 5 przemian
Jeżykowe kanapki Gajenki
Letnia rozkosz jagodowa
Makaron ryżowy z grzybami shimeji
Naleśniki z soczewicą i kaszą jaglaną
Owsianka śliwkowo-migdałowa wg 5 przemian
Owsianka z boczniakami i szparagami
Owsianka z gruszką i goździkami wg 5 przemian
Owsianka z jabłkiem i cynamonem wg 5 przemian
Owsianka z truskawkami i chia wg 5 przemian
Pankejki gryczane z musem jabłkowym
Placuszki bananowe żytnio-gryczane wg 5 przemian
Probiotyczna pasta z ciecierzycy oliwkowo-pomidorowa
Probiotyczna pasta z pestek dyni i słonecznika
Probiotyczny twarożek z nerkowców
Smażone enoki z quinoa
Szarlotka potrójna
Szarlotka z jaglano-orkiszową kruszonką
Żurek z grzybami i ziemniakami
Terapie
Akupunktura kosmetyczna
Aurikuloterapia
Bipolarna Refleksologia Jelita Grubego
Lifting Terapeutyczny Twarzy DRE
Manualna Rehabilitacja Wzroku
Masaż Bańką Chińską
Masaż TUI NA dla dzieci
Mindfulness jako terapia
Refleksologia Rąk
Rytuał piękna – Gua Sha i masaż meridianowy
Świecowanie i konchowanie uszu
Technika AromaTouch®
Technika GUA SHA
Technika Metamorficzna
Terapia jogą
YIN Miofascioplastyka twarzy, szyi i dekoltu
Wydarzenia
21 Dni do Zmian: kurs on-line
Joga i Mindfulness: Kraków-Swoszowice
Joga Rodzinna: Skawina-Korabniki
Joga Terapeutyczna: Skawina-Korabniki i Konary
Kurs Vedic Art (I i II stopnia) z jogą i kuchnią vege
Przebudzenie do Zdrowia: Czorsztyn 31.07-04.08.2024
Przebudzenie do Zdrowia: Kuter Port Nieznanowice 03-06.10.2024
Warsztat Joga i Naturoterapia: Skawina-Korabniki
Warsztat Joga Piękna II: Wołowice
Warsztat Joga Piękna: Wołowice
Warsztat Jogi Rodzinnej i Mindfulness
Warsztat YANG SHENG – Sztuka Odżywczego Życia
Weekend z Jogą i Naturoterapią: Nieprześnia 15-18.08.2024
Wypieki
Bagietki pełnoziarniste
Bułeczki cynamonowe z jabłkami
Bułeczki grahamki orkiszowe
Chleb żytni na zakwasie doskonały
Ciasto makowe bez glutenu
Ciasto orzechowe
Grissini pełnoziarniste orkiszowe
Jesienne ciasto z dynią i śliwkami
Muffinki bananowe z czekoladą
Piegowate kokosanki
Pizza z tofu na orkiszowym spodzie
Rogale drożdżowe ze śliwkami
Rogaliki orzechowe z płatków owsianych
Sezamki kokosowe
Szarlotka potrójna
Szarlotka z jaglano-orkiszową kruszonką
Warzywne muffinki o smaku pizzy
Zupy
Barszczyk z botwinką i groszkiem
Krupnik z kaszą jęczmienną
Leczo vege z tofu
Pomidorowa z kaszką orkiszową i rozmarynem
Rosół vege z ziemniakami
Wiosenna zupa z pokrzywą
Zupa jarzynowa z brukselką i zielonym groszkiem
Zupa krem z buraczka i batata
Zupa krem z cukinii i pomidorów z kaszą jaglaną
Zupa krem z dyni i papryki
Zupa krem z dyni i topinamburu
Zupa krem z kopru włoskiego
Zupa szczawiowa z ryżem
Zupa z żółtego grochu i pieczarek
Zupa-krem z batatów z komosą ryżową
Zupa-krem z selera i nerkowców
Żurek z grzybami i ziemniakami